top of page
חיפוש

המדריך לבחירת קואצ'ר (מאמן)

giladnewman

עודכן: 27 ביולי 2022


לפני שנבחר קואצ'ר – נשאלות השאלות? מה זה בדיוק קואצ'ר? לאחר מכן השאלה הבאה היא, האם אני בכלל צריך מאמן? רק לאחר מכן ניתן להגיע לשלב של מה האיפיונים שצריך לבדוק.


אז מה זה קואצ'ר – בעברית צחה, מאמן? יש הרבה דרכים להגדיר קואצ'ר, דרך אחת פופולרית היא עוזר לאדם להגיע מנקודה A לנקודה B על ידי הכוונה, ייעוץ, הדרכה ואימון. כלומר עוזר למודרך להגשים את המטרות שלו. כיום יש הרבה ארגונים בארץ ובעולם המסמיכים אנשים להיות מאמנים.





האם אני צריך מאמן?


התשובה לדעתי על פי רוב היא כן, לפחות בתקופות שונות (יכול להיות גם מנטור, על כך בפעם אחרת) בחיים טוב שיש לי מישהו שאני יכול לפגוש ולהקדיש זמן רק לדבר על הדברים שמטרידים אותי, שאני רוצה לקדם, מישהו שיכול להיות קרש תהודה, מישהו שידע לשאול את השאלות הנכונות, לאתגר אותי, לעזור בחשיבה על פתרונות ועל שינויים שאני רוצה לעשות, תהליכים שאני רוצה לשמר וכן הלאה.


לעתים, לפני שאנחנו מגיעים למאמן, כדאי לעבור הכשרות מסוימות שיעזרו לנו להפיק יותר מהאימון.


למשל, אם אנחנו מאמן שיכין אותנו לפרזנטציות או הרצאות – קורס הכשרה בדיבור מול קהל, יכול להפוך את המפגשים להרבה יותר יעילים. הדבר תקף בתחומים נוספים כמו במכירות, ניהול, מנהיגות וכד'.


כמה טיפים לבחירת מאמן:

  1. מטרה - להבין מה המטרה שלי ועל פי זה לחפש את האדם שנראה שיכול לעזור לי בנקודת זמן הנוכחית

  2. משך זמן - מאמן או מנטור יכולים להיות לזמן קצר או ארוך. לכן אם מדובר בתהליך ארוך, כדאי לוודא שאנחנו יכולים להיפגש ושהוא יהיה זמין לטווח זה.

  3. הכרות - להתייעץ עם אנשים שעברו תהליכים דומים, לשמוע את החוויות שלהם (לא של אדם אחד, אלא כמה – טוב גם שיהיו אנשים שנמצאים בסיטואציה דומה לשלי).

  4. ניסיון - לבדוק מי הוא אותו מאמן, מה הניסיון שלו. לצערי נתקלתי בהרבה מאוד אנשים שעברו קורסי אימון, אבל אין להם בכלל ניסיון בתחומים הרלבנטיים. אני הייתי ניגש למאמן של מנהלים, רק למי שעסק באופן פעיל בניהול, למאמן של בעלי עסקים, רק למי שהקים וניהל עסק בעצמו. החוויה שלהם היא מאוד מאוד משמעותית לכך שיוכלו באמת לראות את הדברים מנקודת המבט שלנו.

  5. כימיה - צריך לבדוק שאנחנו מתחברים עם אותו מאמן או מנטור. לא מדובר בכך שנבחר בהכרח מישהו שדומה לנו, לעתים אנשים שונים יוכלו לתת לנו נקודות מבט שלא חשבנו עליהם ולאתגר אותנו. מצד שני אם לא מצליחים ליצור אמון וחיבור – יהיה קשה מאוד לאורך זמן לפעול וגם להגיע לתוצאות.

  6. יכולת – לבחון מה יכולות האימון שלהם. קואצ'ר הוא לא יועץ, התפקיד שלו הוא לשאול את השאלות הנכונות, לכוון, לאתגר. האם אותו קואצ'ר מספיק מיומן?

  7. לא להתפתות לעסקאות בשטח - לעתים אנשים בוחרים את הקואצ'ר על בסיס מחיר. הדבר הכי משמעותי הוא לבדוק האם הוא יוכל לעזור לי להגשים את המטרות שלי. אם אנו משוכנעים שהוא יכול בתוך זמן קצר מאוד נדע שאנחנו בכיוון הנכון. מאמן טוב יצדיק את המחיר שלו בעשרות מונים ביחס למאמן שנבחר על פי המחיר. באותה מידה כמובן, מי שמבקש מחיר גבוה, נמצא תחת אותו קריטריון – להצדיק את ההשקעה.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


נכתב על ידי גלעד ניומן, מנכ״ל דייל קארנגי ישראל. מדריך בכיר ב-10 שנים האחרונות בדייל קארנגי, מומחה בתחומי פיתוח מנהיגות למנהלים, דיבור מול קהל, שירות לקוחות ומכירות ותקשורת בין אישית.

 
 
 

Comments


דייל קארנגי ישראל הכשרת מנהלים ופיתוח אישי.png

דייל קארנגי, אחת מחברות ההכשרה הגדולות בעולם, נוסדה בשנת 1912, בהשראת האמונה של אדם אחד בכוחו של שיפור עצמי.

 

מאז, דייל קארנגי התפתחה לארגון החוצה גבולות ודורות ומראה לאנשים כיצד לנצל את החוזקות שלהם על מנת לשפר את החיים שלהם ושל האנשים סביבם.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

תודה רבה, קיבלנו את המייל שלך

bottom of page