כשאני מעביר סדנאות והרצאות לקבוצות של מנהלים וצוותים אני נוהג לשאול כמה זמן הם משקיעים בהכנת הפרזנטציות וההרצאות שלהם לעומת משך הזמן שהם מתאמנים עליהן. התשובות כמעט תמיד זהות: כ-80% מהזמן בהכנה ו-20% באימון.
פארטו עובד כאן שעות נוספות – רק הפוך. המספרים האלה צריכים להיות הפוכים כלומר 20% בהכנה ו-80% באימון. אסביר מדוע.

משפט מפורסם של יוסאין בולט, אחד האצנים הגדולים בהיסטוריה אומר "התאמנתי 4 שנים כדי לרוץ 9 שניות."
בניית פרזנטציה או הרצאה היא תהליך יחסית פשוט (לא בהכרח קל, אבל פשוט).
מגדירים את קהל היעד והמטרה, פתיחה, נקודות מרכזיות, הוכחות וסגירה – אלה יהוו אבן בסיס ליצירת הפרזנטציה. וכמובן שיש עוד תכנים, סיפורים, עובדות וכד' שצריך לשלב, אבל זה הבסיס.
לאחר מכן מוסיפים מצגת, אם צריך. אם אתם לא יודעים לעשות זאת, תמצאו מישהו שכן, זה יחסוך הרבה זמן, או צרו פרזנטציה אסתטית ופשוטה.
למה האימון כל כך חשוב ואיך הוא Game changer?

1. ברגע שאנחנו אומרים את המלים בקול – נראה עד כמה קל לנו לבטא את המלים עצמן והמסר או לא (קריאה בעיניים אינה כמו דיבור בפועל)
2. תוך כדי דיבור נראה עד כמה הטקסט מדויק, או היכן צריך לדייק ולתקן.
3. אם נתאמן מול אנשים אחרים – נקבל פידבק ונראה עד כמה המסר עבר.
4. צילום הפרזנטציה – היום אפשר לצלם בווידאו מהמחשב או באמצעות הסמארטפון. כשנצפה בהקלטה נראה לא רק מה אמרנו אלא גם איך דיברנו.
לעתים אנשים אומרים שקשה להם לצפות בעצמם מדברים מול קהל.
אם אנחנו לא יכולים לצפות בעצמנו מדברים מול קהל – איזו זכות יש לנו לבקש מאחרים לצפות בנו?
5. לא סתם הספורטאים הטובים והמקצוענים בעולם נמצאים בפסגה. הם משקיעים את רוב הזמן באימון. הטובים שבהם (גם אם הם סופר מוכשרים כמו – רונאלדו ומסי בכדורגל למשל) – הם הראשונים שמגיעים למגרש האימונים והאחרונים שעוזבים – והם עושים את זה שנים על גבי שנים, רק כך גם שומרים על היתרון התחרותי שלהם.
6. אימון מאפשר לנו לשכלל את היכולות שלנו, לגלות הזדמנויות חדשות.
7. לעתים, גם אם זה נשמע לא הוגן, אנשים לא נשפטים על בסיס הידע והיכולות שלהם, אלא על פי היכולת שלהם לבטא את עצמם ולדבר מול קהל.
אם זה המצב, כדאי שנהיה מוכנים, לא?
Comments